Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

In afwachting van een nieuw opgestarte verblijfsprocedure, is besloten om de twee Armeense kinderen Lili en Howick voorlopig toch in Nederland te houden. Ze hadden vandaag op het vliegtuig naar Armenië moeten zitten, maar hun vlucht werd geannuleerd. De moeder van de twee kinderen werd vorig jaar al uitgezet, zonder kinderen. Dat meldt de Volkskrant. 

In augustus vorig jaar had de bestuursrechter al besloten dat het gezin mocht worden uitgezet. Maar alleen de uitgeprocedeerde moeder is toen op het vliegtuig gezet. De kinderen bleven achter en doken na twee weken op. Daarna mochten ze de nieuwe procedure afwachten op een voor hun vertrouwde plek, bij een bevriend gezin van de moeder.

Vorige maand spande Nidos, de instelling die de voogdij over de kinderen had, een kort geding aan om de kinderen iets meer tijd te geven voordat ze naar Armenië moesten. De rechter oordeelde eind april echter dat de kinderen alsnog op 7 mei konden worden uitgezet.

Nu zelfstandig asiel is aangevraagd, mogen de kinderen hier in Nederland op wachten. Het besluit hieromtrent zal in ieder geval een paar maanden duren. 

Door: Redactie Nationale Zorggids