Normal_koningsspelen2020doorroospierson6

Op basisschool De Sterrenwacht in Hellevoetsluis hebben initiatiefnemer van de Koningsspelen, Richard Krajicek, en televisiepresentatoren Ron Boszhard en Britt Dekker het startsein gegeven voor de achtste editie van de Koningsspelen op vrijdag 17 april. Dit meldt Koningsspelen.

Onder toeziend oog van Carin de Koning (directeur De Sterrenwacht), Annemarie de Rijke (directeur De Brandaris), Kinderen voor Kinderen en leerlingen van beide basisscholen werd het thema van dit jaar bekend gemaakt: ‘HAND IN HAND’.

Samen gezond ontbijten en bewegen

Samen goed ontbijten, samen bewegen en samen plezier hebben, is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Daarom moedigt de Koningsspelen dit jaar aan om er samen één groot sportief en gezond feest van te maken, en op zoek te gaan naar onverwachte, waardevolle verbindingen.

“De Koningsspelen zijn er voor alle kinderen in het primaire onderwijs. Meedoen aan sport, een goed ontbijt en plezier hebben, is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door op jonge leeftijd al te leren dat het volstrekt vanzelfsprekend is dat iedereen meedoet, willen wij met de Koningsspelen bijdragen aan een gezonde, sportieve en verbonden samenleving,” vertelt oud-Wimbledon winnaar Richard Krajicek.

Koningsspelen 2020

Scholen hebben tot en met 29 februari de tijd om zich in te schrijven voor het sportieve Oranjefeest. In 2019 deden meer dan 1,2 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 basisscholen mee. Dit zijn scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland.

Koningsontbijt: gezonde, verrassende en leuke belegcombinaties

Ook komt het thema ‘HAND IN HAND’ tot uiting in het feestelijke Koningsontbijt. Met de inhoud van het gratis ontbijt - dat voor de achtste keer wordt verzorgd door Jumbo Supermarkten - worden kinderen gestimuleerd om gezonde, verrassende en leuke belegcombinaties te maken.

Door: Nationale Zorggids