Sionsberg, informatieavond, zwangeren

DOKKUM - Op 12 december vindt er een informatieavond plaats in het ziekenhuis Sionsberg in Dokkum voor zwangeren en mensen die in de toekomst in de omgeving van Dokkum willen bevallen. Dat meldt Wâldnet.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door ziekenhuis De Sionsberg uit Dokkum en fusiepartner Nij Smellinghe uit Drachten samen met eerstelijns verloskundigen van de praktijken ‘Catharina Schrader’ uit Dokkum en ‘verloskundig centrum Jane’ uit Kollum. Omdat de kraamafdeling van Sionsberg sluit, is  het vanaf 17 december niet meer mogelijk om in de Sionsberg te bevallen. Hierdoor zullen bevallingen, die in het ziekenhuis moeten worden verricht, op de verloskamers van fusiepartner Nij Smellinghe plaatsvinden of desgewenst in een ander ziekenhuis.

Diverse sprekers zullen ingaan op de gevolgen van de sluiting. Daarnaast zal er worden gesproken over de vormen van kraamzorg die in de Sionsberg en in Nij Smellinghe blijven bestaan. Tenslotte gaan diverse sprekers in op de toekomst van de kraamzorg in de regio.

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal