Geboortecentrum Wonderwereld

HOOFDDORP - Geboortecentrum Wonderwereld in Hoofddorp, waar verloskunde, kraamzorg, echoscopie en lactatiekunde wordt verzorgd en daarnaast verschillende cursussen en massages, zal eind mei haar tienjarig bestaan vieren. Dat meldt Dichtbij.nl.

Het centrum begon tien jaar geleden als een alles-onder-één-dak concept, waarin verschillende onderdelen werden samengebracht. "We begonnen toen met drie kraamverzorgsters, inmiddels zijn het er vijftig", aldus Marina van Oudheusde, directeur Kraamzorg van Wonderwereld.

In de loop der jaren is het centrum gegroeid en is de professionaliteit uitgebreid, door onder meer een borstvoedingscertificaat, accreditatie en uitbreiding in de echoscopie. Dit leidde ertoe dat het onderdeel Kraamzorg van het Geboortecentrum in 2011 werd uitgeroepen tot de beste zorginstelling van Nederland. Wonderwereld viert haar tienjarig bestaan van 22 tot en met 24 mei met onder andere een geboortemarkt en verschillende workshops. Inschrijven kan via de website van de instelling.

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem