Normal_baby_eten

Hoogleraar Régine Steegers-Theunissen van het Erasmus MC heeft een website gelanceerd waar ouders van jonge kinderen van nul tot een jaar terecht kunnen voor persoonlijke voedings- en leefstijlcoaching. Het platform ‘Slimmer Eten Met Je Kind’ (www.slimmeretenmetjekind.nl) werd gelanceerd tijdens het jaarcongres van de Nederlandse Vereniging van Kindergeneeskunde. Het interactieve programma op de mobiele telefoon is een logisch vervolg op het programma www.SlimmerZwanger.nl. Dat meldt het Erasmus MC.

‘Wat mag mijn zuigeling drinken en eten?’ is een veelgehoorde vraag van nieuwe ouders. Vooral ouders van eerstgeborenen hebben behoefte aan ondersteuning. Onderzoek wijst uit dat ook ongezonde voeding in het eerste jaar kan leiden tot het ontstaan van ziektes op latere leeftijd, zoals bijvoorbeeld obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten.

Steegers-Theunissen is arts en hoogleraar periconceptie epidemiologie van de afdeling Verloskunde en Gynaecologie van het Erasmus MC. Na het succes van het platform ‘Slimmer zwanger’, het recent verschenen boek Eten voor je kind, lanceert zij nu ook de website ‘Slimmer eten met je kind’. Met het programma worden ouders via de smartphone gedurende 52 weken gecoacht bij het geven van borst- en kunstvoeding en het aanleren van gezond eten van hun kind in het eerste levensjaar.

Een abonnement op het programma van 52 weken kost 14,95 euro voor de beide ouders en het kind samen.

© Nationale Zorggids