Normal_baby_kraamzorg_3453452

Vrouwen die bevallen in Maasziekenhuis Pantein worden niet meer gekoppeld aan een monitor. Het  zorgpersoneel houdt het hartje van de baby in de gaten met behulp van een draadloos systeem. Dat meldt het ziekenhuis op haar website. 

Voorheen was het vrij normaal om het hartje van de baby te controleren met behulp van de monitor. Dat is verleden tijd, want alle apparaten zijn vervangen door draadloze systemen. Het grote voordeel is dat de vrouw tijdens de bevalling gewoon kan rondlopen en zelfs kan douchen als het moet. Ook dan is het mogelijk om dankzij de veranderingen alles in de gaten te houden. Volgens het ziekenhuis zijn de eerste ervaringen positief.

Het Maasziekenhuis Pantein heeft plannen om volgend jaar als volgende stap een ontspanningsruimte in te richten voor kraamvrouwen. Tijdens de ontsluitingsfase hoeven deze vrouwen immers niet meer op de kamer te blijven. Te denken valt aan een ruimte met een relaxstoel en waarin ontspannende muziek te horen is. Desgewenst is het mogelijk om een massage te krijgen en in een warm bad te stappen. 

© Nationale Zorggids