Normal_baby_kraamzorg_3453452

Tijdens de Dutch Midwifery Summer School die plaatsvond van 30 mei tot 11 juni, hebben meerdere verloskundigen uit het buitenland meegelopen met hun Nederlandse collega's. Tijdens deze dagen leerden zij over de verloskunde zoals wij die in Nederland kennen. De samenwerking wordt gezien als een groot succes, zo meldt de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). 

Drie verloskundigen uit de Verenigde Staten, Kroatië en Brazilië waren in Nederland aanwezig om mee te kijken met het werk van de Nederlandse verloskundigen. Via de Dutch Midwifery Summer School leren zowel de Nederlandse als de buitenlandse verloskundigen van elkaar en kunnen zij hun werk vanuit een nieuw perspectief bekijken.

Wat hen voornamelijk opviel tijdens hun bezoek aan Nederland, is dat Nederlandse vrouwen zelf al veel weten tijdens hun consult en dat er veel respect is voor de rol van kraamverzorgende. Ook werd er met waardering gesproken over de hands-off begeleiding van de betreffende verloskundigen. Dit houdt in dat de baby alleen waar nodig wordt aangeraakt en niet te veel wordt gestoord.

Het is de derde keer dat de KNOV de Dutch Midwifery Summer School organiseerde. Hoewel het door de taalbarrière soms lastig was om met de zwangere vrouwen te communiceren, ziet de KNOV de samenwerking als een groot succes en als een onvergetelijke ervaring.

Door: Redactie Nationale Zorggids