Logo_logo_zorg_van_de_zaak

Naviva Kraamzorg gaat deel uitmaken van het Zorg van de Zaak Netwerk. Zorg van de Zaak heeft met de huidige aandeelhouders, te weten zorgorganisaties Carinova, Carintreggeland, ZorgAccent, Vérian en Zorggroep Oude en Nieuwe land overeenstemming bereikt over de verkoop van Naviva. Voor medewerkers en cliënten van Naviva en Yunio verandert er niets met de overname. Dat meldt Zorg van de Zaak.

Naviva Kraamzorg is actief met de merken Naviva en Yunio. Gezamenlijk bieden zij met circa duizend medewerkers jaarlijks aan 15.000 gezinnen kraamzorg. Het werkgebied beslaat met name het midden en het oostelijk deel van Nederland: van Hilversum tot Hengelo en van Heerenveen tot Arnhem. Het hoofdkantoor staat in Deventer.

Peter van Maris, directielid bij het Zorg van de Zaak Netwerk: “We zijn verheugd met de toevoeging van Naviva Kraamzorg aan ons netwerk. Kraamzorg bevindt zich exact op het snijvlak van de focusgebieden waarop Zorg van de Zaak zich richt, namelijk bedrijfszorg, leefstijlzorg en medische zorg. Hierdoor zien wij kans om in de keten van integrale geboortezorg, de samenwerking tussen alle betrokken professionals in het totale traject van pre- en postnatale zorg te optimaliseren. Natuurlijk met als doel om nieuwe moeders te stimuleren fysiek en mentaal zo gezond mogelijk te blijven. En dat zowel in privésfeer als ook op het werk.”

De beoogde transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante toezichthouders, mededingingsautoriteiten en de OR. De Cliëntenraad is vanzelfsprekend bij het proces betrokken. Partijen verwachten de transactie in het 4e kwartaal van 2016 af te ronden.

Door: Redactie Nationale Zorggids