Normal_politie2

Donderdag 13 oktober controleerden politieagenten een personenauto die even daarvoor over de A28 ter hoogte van Zwolle-Zuid reed. In het voertuig zaten een man (27 jaar) en een vrouw (28 jaar) afkomstig uit Roemenië. De man en vrouw waren vaker betrapt op diefstal in winkels. De politieagent zag op de achterbank een tas met babymelkpoeder staan. In de kofferbak troffen ze nog 60 blikken aan. Dat meldt de Politie.

Omdat de twee inzittenden van de auto niet aannemelijk konden maken hoe ze aan deze bussen waren gekomen werden ze aangehouden voor heling. De politie stelt een nader onderzoek in. De auto en de babymelkpoederbussen zijn in beslag genomen. De man en vrouw zijn in verzekering gesteld.

De afgelopen jaren is er veel te doen geweest om babymelkpoeder. Sinds het melamine-schandaal in China vertrouwen Chinezen de babyvoedingsproducten uit hun eigen land niet meer. Dit leidde ertoe dat ze naar Nederland kwamen om grote hoeveelheden babymelkpoeder te kopen. Daardoor ontstond er een tekort aan babymelkpoeder in Nederland. Het tekort in Nederland is sindsdien opgelost, echter zijn er nog regelmatig incidenten waarbij mensen worden opgepakt voor diefstal, vervalsing of heling van babymelkpoeder.

Door: Redactie Nationale Zorggids