Normal_bnn_logo

Op donderdag 12 januari om 21.00 uur zendt NPO3 (BNN) de documentaire Gay Babyboom uit. De documentairemaker volgt een lesbisch stel met een kinderwens die op zoek is naar een donor. Hoewel het steeds gewoner wordt voor homostellen om kinderen te krijgen, is het niet altijd even makkelijk. Dat meldt BNN.

De twee aanstaande moeders Len en Jermaine staan in de docu centraal. Bij de introductie zijn ze op zoek naar een donor. Jarenlang worden zij gevolgd door documentairemaker Pim Mookhoek. “Zo’n zoektocht is niet makkelijk. Het duurt ontzettend lang. Je gaat niet even naar de buurman om te vragen of je zijn zaad mag. Zo werkt het niet. Het is een heel proces”, zegt Mookhoek.

Daarom wilde hij van begin tot eind het hele proces op camera vastleggen. De camera mocht bij alle stappen van het proces aanwezig zijn: van het zoeken van een donor en een zwangerschap tot afspraken over de opvoeding.

Mookhoek is ook homo en heeft twee dochters met een lesbisch stel. Omdat mensen vaak niet weten hoe de opvoeding in zijn werk gaat, besloot hij hierover een film te maken. 

Door: Redactie Nationale Zorggids