Normal_baby_voetjes

Jaarlijks komen er 1.300 baby's met een hartafwijking ter wereld. Veel mensen weten niet dat een aangeboren hartaandoening zo veelvoorkomend is. Ouders Esther en Jeroen van Beelen zetten zich in voor Stichting Hartekind, een stichting die aangeboren hartafwijkingen onder de aandacht brengt. Dat meldt RTL Nieuws.

Van 13 tot en met 18 februari is het Hartekindweek, een initiatief van Stichting Hartekind. In deze week wordt extra aandacht gevraagd voor aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. De stichting wil geld inzamelen voor voor beter onderzoek. Want elke twee dagen sterft een kind aan de gevolgen van een aangeboren hartafwijking.

De Van Beelens’ hebben twee kinderen met een aangeboren hartafwijking. Waarom weten ze niet. De artsen noemen het puur toeval. “Op een gegeven moment denk je: ‘ik moet door voor de kinderen, ik zet mijn schouders eronder en ik ga ervoor’. Dus dat hebben we gedaan, met veel hulp van vrienden en familie natuurlijk”, zeggen de ouders. Het gaat goed met de kinderen. Hoewel ze op jonge leeftijd heel kwetsbaar zijn, leren ze ermee omgaan. Bovendien zijn de overlevingskansen tegenwoordig stukken beter dan tientallen jaren geleden. 

Door: Redactie Nationale Zorggids