Normal_contract_tekenen_overeenkomst

Het VUmc, AMC en de Eerstelijns Verloskundigen Amsterdam Amstelland (EVAA) hebben met een contract getekend met zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor de bouw van twee nieuwe geboortecentra. Het is de bedoeling dat de twee centra in 2018 het levenslicht zien. Het doel is om vrouwen die in het ziekenhuis bevallen het gevoel te geven dat ze thuis zijn. Dat meldt Skipr.

De geboorteklinieken worden gebouwd bij het VUmc en AMC en krijgen een huiselijke inrichting, bovendien zijn de centra voorzien van de nieuwste geboortetechnologieën als lachgas en bevalbaden. Deze apparatuur wordt uit het zicht gehouden van de vrouw en haar partner die dankzij een tweepersoonsbed daar ook kan overnachten.

De belangrijkste reden voor EVAA om in dit traject te stappen is de mogelijkheid voor de verloskundige om dicht bij de vrouw te blijven. “Als verloskundigen willen we graag bij de zwangere vrouw blijven, ook juist tijdens de bevalling. Ook als vrouwen pijnbestrijding willen of wat extra monitoring nodig hebben kunnen ze in de nieuwe centra bij hun eigen vertrouwde verloskundige bevallen”, zegt EVAA-directeur Joke Klinkert. 

Door: Redactie Nationale Zorggids