Normal_school_opvang_kind_peuter_baby

In Gelderland zijn twee verloskundigenpraktijken afgelopen weekend bestolen van de geboortekaartjes die kersverse ouders naar de praktijk hebben gestuurd. In praktijk De Toekomst in Geldermalsen zijn zo’n zestig kaartjes gestolen die trots aan de wand hingen. Ook bij De Ronding in Culemborg zijn kaartjes uit de praktijk gestolen. Één van de praktijken doet aangifte bij de politie. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Het gebeurt vaak dat kersverse ouders een geboortekaartje naar de verloskundigenpraktijk sturen die hen heeft geholpen tijdens de bevalling. Deze kaartjes hebben weinig materiële waarde voor een dief, maar bevatten wel gevoelige informatie. “Op alle kaartjes staan persoonlijke gegevens. Mensen geven aan waar en wanneer ze bijvoorbeeld een kraamborrel geven”, zegt Margretha van Riemsdijk van De Toekomst. Volgens haar weet de dief zo heel makkelijk wanneer iemand niet thuis is.

Beide verloskundigenpraktijken hebben de dief via Facebook opgeroepen om de kaartjes te retourneren. “Mag gewoon op de balie, dan hangen wij ze weer op”, schrijft het personeel van De Toekomst. Bij beide praktijken hingen de kaartjes aan de muur, die er na afgelopen weekend opeens een stuk leger uit ziet.

Waarom de dief de geboortekaartjes heeft gestolen, is niet duidelijk. “Je maakt veel mee bij ons, maar een diefstal van geboortekaartjes, dat nog nooit”, zegt Van Riemsdijk. Zij zal de camerabeelden van de ingang bekijken om te achterhalen wie de dief is die in één weekend zo’n 120 geboortekaartjes wist te stelen uit twee verloskundigenpraktijken.

Door: Redactie Nationale Zorggids