Normal_rss_entry-114410

De beschuldiging tegen de Bredase vader die dinsdag werd aangehouden voor de dood van zijn zoontje van zeven maanden is iets afgezwakt. De 24-jarige verdachte werd gearresteerd vanwege moord of doodslag, maar de officier van justitie wilde dat zijn voorarrest vrijdag wordt verlengd op verdenking van doodslag of mishandeling met de dood als gevolg, zei een OM-woordvoerster donderdag. Dit is nu gebeurd: de man zit nog zeker twee weken vast.

De baby werd op zondag 19 november in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen en overleed een dag later. De exacte doodsoorzaak is nog niet bekend.

De jonge ouders en hun kindje stonden onder toezicht van een jeugdzorgorganisatie. De begeleiding van het gezin werd verzorgd door de William Schrikker Groep. Het jongetje was eerder voor langere tijd uit huis geplaatst geweest maar de reden voor het toezicht en de begeleiding is niet bekend.

De dood van de baby is gemeld aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd die nog bekijkt welke vervolgstappen nodig zijn.

Door: ANP