Normal_zwangerschapstest_pregnancy_test_result_wiki_-c_

Bijna 50 procent van de jongeren tussen de 12 en 18 jaar zou abortus plegen bij een ongewenste zwangerschap. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van 24Baby.nlonder ruim duizend jongeren. Dat meldt 24Baby.nl. 

In het onderzoek werd de jongeren gevraagd naar hun kinderwens. Hoewel bijna 80 procent aangeeft later één of meer kinderen te willen, zou 47 procent het kind laten weghalen bij een ongewenste zwangerschap. In de resultaten valt op dat vooral gymnasiasten, in vergelijking met andere opleidingsniveaus, abortus zouden plegen.
 
Volgens kindercoach Daniëlle van den Burg neigen jongeren naar deze keuze, omdat ze de impact van een abortus niet begrijpen: “Jongeren van 12 tot 18 jaar kunnen zich nog niet genoeg inleven in die situatie. Bovendien zijn hun hersenen nog niet voldoende gerijpt om de gevolgen te overzien.”
 
Jongens en meisjes denken hetzelfde over een eventuele ongeplande zwangerschap. Uit het onderzoek kwamen geen significante verschillen tussen beide groepen. In een dergelijke situatie kiezen beide het meest voor abortus, waarna het kind houden volgt met 39 procent. Het kind laten adopteren of naar een pleeggezin sturen, zijn minder populaire opties.

Door: Redactie Nationale Zorggids