Normal_zwangerschapstest

Iedere eerste week van november is het de Europese Week van de Vruchtbaarheid. Dit jaar vindt de themaweek plaats van 2 tot en met 8 november. Samen met Europese collega-organisaties vraagt Freya aandacht voor vruchtbaarheid. In 2020 staat het thema ‘vertrouwen’ centraal. Dit meldt Freya. 

De impact van vruchtbaarheidsproblemen op iemands leven is groot. Zodra de kinderwens is geboren, ziet iemand de toekomst met dat gewenste kindje. Helaas is zwanger worden voor één op de zes mensen niet vanzelfsprekend. Freya blijft hier op allerlei manieren aandacht voor vragen. In de Week van de Vruchtbaarheid gebeurt dat in Europees verband.

Vertrouwen

Hoe hou je vertrouwen als je toekomstideeën onzeker zijn? En hoe blijf je vertrouwen in je lichaam, je arts en elkaar houden? Dit jaar is het thema tijdens de Week van de Vruchtbaarheid vertrouwen. Het jaarthema van Freya. Tijdens de week vraagt Freya op verschillende manier en via diverse kanalen aandacht voor verminderde vruchtbaarheid.

Online events

Op 4 november organiseert Freya twee online themasessies over vertrouwen. Een sessie richt zich op mensen in het behandeltraject, de andere sessie op mensen die weten dat de kinderwens onvervuld blijft. Deelname is gratis, maar aanmelding is noodzakelijk omdat het aantal plaatsen beperkt is.

Andere initiatieven

Op 4 november ligt het blad VIVA in de winkel met daarin een groot artikel over secundaire kinderloosheid. Ook Ouders van Nu besteedt daar aandacht aan. Online platform Jinek besteedt in de Week van de Vruchtbaarheid in een reeks interviews aandacht aan de verschillende aspecten van verminderde vruchtbaarheid en kinderloosheid. LINDA. verschijnt eind oktober met een reeks interviews met ongewenst kinderloze vrouwen.

Door: Nationale Zorggids