De Zorgboog tekent franchiseovereenkomst met BabythuisZorg

In de gemeenten Gemert-Bakel, Deurne, Laarbeek en Helmond is straks ook BabythuisZorg beschikbaar voor ouders van kindjes in hun eerste levensjaar. Hiertoe hebben BabythuisZorg Nederland en de Zorgboog een franchiseovereenkomst getekend. Dit meldt de Zorgboog. 

Er is veel aandacht voor de eerste 1.000 dagen van een kind. De belangrijkste periode in het leven van een kind om zich in een beschermde en veilige omgeving te kunnen ontwikkelen. Mocht dit vanwege omstandigheden niet goed lukken, dan zet de Zorgboog straks BabythuisZorg in in Gemert-Bakel, Deurne, Laarbeek en Helmond. De extra ondersteuning wordt verleend door kraamverzorgenden die extra scholing hebben gehad. Zij zijn in staat het ouderschap tijdelijk aan te vullen, te ondersteunen en overbruggingszorg verlenen.

BabythuisZorg groeit

BabythuisZorg bestaat sinds 2019 en wordt sinds dat jaar aangeboden in Groningen, Friesland en Drenthe. Daar hebben Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg de Regie. Naast de Zorgboog zijn de Waarden Groep, KraamInzicht, Kraamzorg het Kraamnest, Kraamzorg Monique Boer, Kraamzorg Lunavi, Dé Provinciale Kraamzorg, Kraamzorg Zuid-Gelderland, RST-zorgverleners, Zorgmed, VDA en de Acht Zaligheden ook aangesloten.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky