Normal_euro_geld_betalen__4_

MEPPEL (Novum) - Een verdachte in de fraudezaak rond de Meppelse zorginstelling Icare moet een miljoen euro terugbetalen die zij met haar praktijken zou hebben verkregen. Ook moet de vrouw een boete van vijftigduizend euro betalen. Dat meldt het functioneel parket van het Openbaar Ministerie vrijdag.

De zaak draait om een oud-topman van de thuiszorgorganisatie Icare, Bart V. Hij wordt ervan verdacht miljoenen euro's te hebben verdiend door te frauderen met vastgoed en de verkoop van onderdelen van de thuiszorgorganisatie.

De vrouw met wie het OM nu heeft geschikt, werd verdacht van betrokkenheid bij belastingontduiking en het witwassen van een bedrag dat in 2003 is verdiend met de verkoop van Thuiszorg Perfect, een onderdeel van Icare. De zaak met de Belastingdienst is eveneens geschikt. Het OM vindt de schikkingen gezien de 'ernstige persoonlijke omstandigheden in de privésfeer' van de vrouw afdoende.

Het proces tegen de hoofdverdachte loopt nog. De man werd in 2010 door de rechtbank in Assen tot een jaar cel veroordeeld voor witwassen. Van de verdenkingen tegen hem tegen rondom Thuiszorg Perfect werd hij echter vrijgesproken. Het OM heeft hiertegen hoger beroep ingesteld.