Normal_sp

DOORN - Op 23 mei zal er in Doorn een openbare thuiszorgavond worden georganiseerd door de SP-fractie van de Utrechtse Heuvelrug. Tweede Kamerlid Renske Leijten van de SP zal hier aanwezig zijn om met mensen te spreken over de bezuinigingen in de thuiszorg. Dat staat te lezen op de website van de SP.

Met de thuiszorgavond willen de betrokken partijen de strijd doorzetten voor het behoud van een kwalitatieve thuiszorg. De bezuinigingen betekenen voor de Utrechtse Heuvelrug dat 794 van de 1.058 thuiszorgmedewerkers mogelijk hun baan verliezen. Ook voor de ouderen en gehandicapten die van deze zorg gebruikmaken zal dat een flinke vermindering van de ontvangen zorg betekenen.

Mensen die werkzaam zijn in onder meer verzorgingshuizen, de gehandicaptenzorg of de geestelijke gezondheidszorg en mensen die zorg ontvangen zijn welkom om mee te praten over de gevolgen van de bezuinigingen. Ook zal tijdens de thuiszorgavond een actiecomité worden opgezet. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van de SP.

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem