Normal_normal_koepelgevangenis_gevangenis_de_koepel_breda

(Novum) - Het plan om van de koepelgevangenis in Breda een budgetbejaardenhuis te maken, is verzonnen door pensioenverzekeraar Delta Lloyd. De verzekeraar wilde mensen wakker schudden om kritisch naar hun pensioen te kijken, maakte het bedrijf donderdag bekend.

Ondernemer Aad Ouborg zocht dinsdag de media op met een persbericht en een website waarin werd aangekondigd dat hij van de koepelgevangenis in Breda een goedkoop bejaardentehuis wilde maken. Bejaarden zouden hier voor 29 euro per dag terechtkunnen omdat zo veel mogelijk wordt bespaard op personeelskosten.

Veel Nederlanders hebben volgens de pensioenverzekeraar geen idee hoe hun pensioen is geregeld en wat hun inkomen is als ze met pensioen gaan. Samen met Ouborg wilde Delta Lloyd laten zien wat er kan gebeuren als mensen hun pensioen niet goed regelen. Een woordvoerder van Ouborg liet woensdag aan Novum Nieuws al doorschemeren dat het plan een maatschappelijke discussie op gang moet brengen.

De mensen die zich de afgelopen dagen hebben ingeschreven voor een plek in het bejaardentehuis, worden door Delta Lloyd benaderd en geïnformeerd.