Logo_laurens_logo

(Novum) - Een 86-jarige Rotterdammer is donderdagnacht overleden aan de verwondingen die hij had opgelopen toen hij in een verpleeghuis onder een kokendhete douche was gezet. Dat bevestigt een woordvoerder van zorgorganisatie Laurens vrijdag.

De man liep dinsdag tweedegraads brandwonden op in verpleeghuis Antonius IJsselmonde in Rotterdam doordat de stagiaire die hem onder de douche zette met haar elleboog tegen de thermostaatknop stootte, meldde Laurens eerder deze week in een verklaring. De vergrendeling van de knop was stuk, waardoor gloeiend heet water over de rug van de bewoner stroomde.

De zorgorganisatie spreekt van een 'tragisch incident'. "We zijn allemaal zeer aangeslagen door wat er is gebeurd", aldus de zegsvrouw. Laurens heeft vrijdagochtend contact gehad met de familie om medeleven te betuigen. De zorginstelling gaat uit van een ongeluk en zegt de resultaten van het onderzoek naar de doodsoorzaak af te wachten. De stagiair maakt haar stage gewoon af.

De schoondochter van het slachtoffer zei vrijdag in het AD dat de familie vermoedt dat het slachtoffer ook te weinig te drinken kreeg. De familie eist dat de waarheid boven tafel komt.