Normal_woningbouw_woning_huizen

In de gemeente Hengelo krijgt de succesvolle stimuleringsregeling ‘Lang zult u wonen’ een vervolg. Huiseigenaren van 65 jaar of ouder kunnen vanaf 25 oktober een bijdrage van maximaal 1000 euro aanvragen voor aanpassingen in hun woning. Hierdoor kunnen ze langer zelfstandig blijven wonen. Dat meldt de gemeente Hengelo.

In 2013 konden Hengelose huiseigenaren ook gebruik maken van deze regeling. Het bleek een groot succes. De bijdrage kan worden gebruikt voor bouwkundige en/of technische aanpassingen in de woning, zoals het aanbrengen van een tweede trapleuning, het verwijderen van een ligbad of het plaatsen van een verhoogde toiletpot. Het bedrag van maximaal 1000 euro wordt betaald als de aanpassingen door een professioneel bedrijf worden uitgevoerd, zoals een aannemer of installateur. Aanpassingen die door de huiseigenaren zelf worden uitgevoerd worden tot maximaal 500 euro vergoed.

Lang zult u wonen is het motto van een campagne die van 2013 tot 2015 in vrijwel alle Overijsselse gemeenten loopt. Provincie en gemeenten willen mensen wijzen op de mogelijkheid om het huis zo aan te passen dat ze er ook later kunnen blijven wonen.

© Nationale Zorggids