Logo_dfef309d-b255-4c58-986f-33cc4be9be8a
De twee seniorenorganisaties KBO en PCOB willen samen de toekomst in als dé grote seniorenorganisatie van Nederland: KBO-PCOB. Dat hebben de ledenraden van beide verenigingen vandaag besloten. "We bundelen onze krachten, in het belang van de Nederlandse ouderen", zo stellen de beide voorzitters. De verenigingen hebben opgeteld zo'n 300.000 leden. Dit melden de verenigingen.
Hannah Bovenkerk, bestuursvoorzitter PCOB: "Onze verenigingen vullen elkaar in veel opzichten aan. We vinden elkaar in de kernwaarden die we beide uitdragen, zoals het omzien naar elkaar en het opkomen voor ouderen."
 
De eerste stap voor de gezamenlijke seniorenvereniging KBO-PCOB is het samengaan van de landelijke bureaus die nu nog in Zwolle en 's-Hertogenbosch gevestigd zijn. Het nieuwe bureau gaat straks onder één naam de belangen van ouderen behartigen. De samenwerking geeft meer slagkracht en zorgt ook voor meer zichtbaarheid in het maatschappelijke en politieke debat. De nieuwe KBO-PCOB heeft vijf speerpunten voor het beleid van de komende jaren opgesteld: langer thuis wonen, koopkracht, digitalisering, veiligheid en zingeving.
 
© Nationale Zorggids