Normal_bejaarde_zorg_thuiszorg_eenzaam_oudere

Eind april opent het particuliere verpleeghuis Huize Stokhorst op initiatief van ouderenorganisatie Compartijn. Dit is een luxe verpleeghuis voor ouderen die iets meer te besteden hebben, de huur en service per maand is 3.150 euro. Dat meldt Tubantia.

Het verpleeghuis zal achttien ruime zorgappartementen hebben met diverse gemeenschappelijke ruimtes ernaast. Ouderen die door gezondheidsproblemen niet meer thuis kunnen blijven wonen, door bijvoorbeeld alzheimer of dementie, zijn de doelgroep. Compartijn heeft bewust voor kleinschalig, luxe en maximale service gekozen als alternatief voor de traditionele verpleeghuizen. De wens van de bewoner staat centraal.

Bovenop de huur van het appartement komt ook, inkomensafhankelijk, de eigen bijdrage voor het persoonsgebonden budget (pgb). Hiermee wordt de zorg bekostigd. Uiteindelijk streeft Compartijn ernaar om landelijk vijftig vestigingen te openen. Binnen nu en anderhalf jaar zullen locaties in Rosmalen, Breda, Den Haag en Zeist geopend worden. 

©Nationale Zorggids