Normal_geld__berekening__rekenmachine__cijfers

Zorgorganisatie Beweging 3.0 heeft vastgoed verkocht om schulden te kunnen aflossen. Zestien miljoen euro kan nu gebruikt worden voor het aflossen van leningen en het uitvoeren van het financiële herstelplan. In de verkochte panden werd geen zorg meer verleend. Dat melden het Algemeen Dagblad en Beweging 3.0.

“We hebben hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen en we hebben de markt natuurlijk mee. De opbrengst van de panden is groter dan we hadden ingecalculeerd en de verkoop ging sneller dan mocht worden gehoopt”, zegt Lex Baaij, bestuurder bij Beweging 3.0.

Door veranderingen in de ouderenzorg had de zorgorganisatie het de afgelopen jaren financieel zwaar. In 2015 leed het een verlies van zeven miljoen euro en in 2016 stond de teller ook diep in het rood. Naar verwachting is Beweging 3.0 in 2018 weer financieel gezond.

Het geld dat niet wordt besteed aan het aflossen van leningen, gaat naar het verbeteren van de zorg op diverse verpleeglocaties. Zo worden drie verpleeghuizen en acht verpleegafdelingen geschikt gemaakt voor zwaardere zorg.

Beweging 3.0 staat tot juni van dit jaar onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Volgens de inspectie voldoet de zorg niet aan alle normen, wat leidt tot risico’s voor cliënten. De inspectie maakt zich onder andere zorgen over de personele bezetting en het melden van incidenten. 

Door: Redactie Nationale Zorggids