Normal_mantelzorg_thuiszorg_ouderen_verpleging_wijkverpleging_verpleegkundige

Amsterdamse wethouder Eric van den Burg noemt de geplande bezuinigingen op de wijkverpleging een fout die ongedaan gemaakt moet worden. De zorgwethouder van de VVD vreest dat ouderen hierdoor eerder naar het verpleeghuis gaan en dat de zorg zo duurder wordt. Dat meldt het Parool. 

Van den Burg laat weten achter het regeerakkoord te staan, maar niet achter de geplande bezuinigingen op de wijkverpleging. “Al dit niet verandert begint de nieuwe minister van Volksgezondheid met een valse start”, aldus de wethouder. Hiermee sluit hij zich aan bij de kritiek van de gehele oppositie, op de SGP na. Lodewijk Asscher van de PvdA poogde vorige week de bezuinigingen te schrappen met een motie, maar deze werd afgewezen.

"Los van het feit dat ik vind dat je meer zorg thuis moet organiseren, zou je juist in wijkzorg moeten investeren, omdat het veel duurder is als ouderen eerder naar een verpleeghuis gaan dan noodzakelijk”, zegt Van den Burg. Hij vindt het logischer om in deze vorm van zorg te investeren dan erop te bezuinigen. Een deel van de 2 miljard euro voor de verpleeghuiszorg zou hieraan besteed kunnen worden, vindt hij. 

Door: Redactie Nationale Zorggids