Normal_ouderen__ouderenzorg__mantelzorg__ggz

In een nog niet gepubliceerd advies van het Outbreak Management Team (OMT) is te lezen dat verpleeghuisbewoners met twee coronaprikken, dagelijks niet één maar twee bezoekers mogen ontvangen. Quarantaine na contact met een besmet persoon blijft nodig, maar wordt wel verkort tot vijf dagen. Of dit advies wordt overgenomen door het kabinet, is nog niet bekend. Dit meldt NOS. 

Veel verpleeghuisbewoners hebben de afgelopen tijd hun inenting tegen corona gehad. Dat is te zien aan het aantal besmettingen in verpleeghuizen: het zijn er namelijk flink minder. Daarom kan volgens het OMT ook versoepeld worden, mede omdat het vaccineren buiten de verpleeghuizen maar langzaam gaat.

Kwetsbare doelgroep

Ouderen in verpleeghuizen hebben te maken met strengere coronamaatregelen, omdat zij een kwetsbare gezondheid hebben. Maar dit gaat nu juist veranderen: waar de algemene bevolking dagelijks nog steeds maar één persoon per dag thuis mag ontvangen, mogen verpleeghuisbewoners er twee verwelkomen. Omdat de kans op besmetting van een bezoeker niet nihil is, blijven mondkapjes dragen en anderhalve meter afstand houden nodig.

Door: Nationale Zorggids