Logo_logo_igj

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft deels de aanwijzing voor Tamaja Okolo Zorg (TOZ) in Rijswijk (ZH) beëindigd. De thuiszorgorganisatie voldoet aan de normen uit het eerste deel van de aanwijzing. TOZ heeft tot eind maart om aan het tweede deel van de aanwijzing te voldoen. Dit meldt IGJ.

Eind december gaf de inspectie TOZ een aanwijzing. De inspectie stelde vast dat de zorg ernstig tekortschoot. Die tekortkomingen leidden tot een aanwijzing in twee delen.

Het eerste deel van de aanwijzing ging over de bevoegd- en bekwaamheid van de zorgverleners en het medicatiebeleid. Het tweede deel van de aanwijzing gaat onder meer over het maken van een zorgplan dat aansluit bij de zorgbehoeften van de cliënten en het systematisch verbeteren van de zorg.

Diploma's laen zien

De thuiszorgorganisatie liet van alle zorgverleners de diploma’s zien. Ook voeren de zorgverleners van TOZ geen voorbehouden en risicovolle handelingen uit. Verder is er een medicatiebeleid en gebruiken de zorgverleners gecertificeerde persoonlijke beschermingsmiddelen. Hiermee voldoet TOZ aan het eerste deel van de aanwijzing.

Tweede deel blijft van kracht

Het tweede deel van de aanwijzing blijft nog wel van kracht. Kort na 28 maart zal de inspectie beoordelen of TOZ ook voldoet aan dit deel van de aanwijzing. 

Door: Nationale Zorggids