Normal_geld_rekenmachine

De training over schuldhulpverlening aan mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) is sinds kort landelijk beschikbaar. Na een succesvolle eerste uitrol in vijf gemeenten kunnen alle gemeenteprofessionals die schuldhulpverlening bieden aan mensen met een LVB, gebruikmaken van de training die is ontwikkeld door Stimulansz en MEE NL. Dat meldt Stimulansz. 

Professionals die de training volgen kunnen hun schuldhulpverlening hiermee beter laten aansluiten op de wensen en behoeften van LVB’ers. De training gaat niet alleen in op de betekenis van een licht verstandelijke beperking, maar besteedt ook aandacht aan de signalen om een LVB te herkennen en hoe zij het beste met deze cliënten kunnen omgaan.

De training informeert schuldhulpverleners, beleidsmedewerkers, klantmanagers en medewerkers van sociale wijkteams ook over wat er nodig is om geldzaken te regelen en wat een verstandelijke beperking doet met het vermogen om geld zelf te beheren. De eerst 22 organisaties die het trainingspakket van MEE NL en Stimulansz kopen krijgen een korting dankzij een bijdrage van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

Door: Redactie Nationale Zorggids