Normal_geld__euro__munt__briefgeld

Het ministerie van Volksgezondheid had Zorghuis Alblasserwaard geen boete mogen geven voor het niet voldoen aan de Wet toelating zorginstellingen (Wtz). Dit heeft de Raad van State besloten. Zorghuis verzuimde in 2016 om tijdig het jaarverslag in te leveren, waarop het een dwangsom opgelegd kreeg die later werd omgezet in een boete. Dit meldt Skipr. 

Omdat Zorghuis het niet eens was met de boete, stapte de leiding begin dit jaar naar de Raad van State. Deze stelt de zorginstelling in het gelijk. Het ministerie van Volksgezondheid had duidelijker richting Zorghuis Alblasserwaard moeten communiceren over het termijn voor het voldoen aan de jaarverwantwoording voor zorgbestedingen.

Het ministerie gaf Zorghuis bovendien geen kans om haar bezwaren toe te lichten tijdens een hoorzitting. Er is enkel telefonisch contact geweest. Een derde reden waarom de Raad van State de boete afwijst, is defecte digitale aangiftepagina van het ministerie. Hoewel Zorghuis via de mail bevestigd kreeg dat de aangifte was gedaan, bleek deze achteraf onvolledig. 

Door: Redactie Nationale Zorggids