Toolkit toegankelijkheid gemeentewebsite

Websites van gemeenten moeten in 2020 volledig toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Maar zover is het nog niet. Veel mensen hebben daardoor geen toegang tot belangrijke informatie en dienstverlening. Gemeenten moeten dus aan de slag. Voor wie als lokale belangenbehartiger als ‘aanjager’ wil optreden biedt Ieder(in) nu de toolkit 'Maak je gemeentewebsite' toegankelijk aan. Dit meldt Ieder(in).

De toolkit geeft informatie en handvatten. Zoals een stappenplan om de gemeente te overtuigen, een sneltest om zelf de toegankelijkheid van een website te checken en tips voor het organiseren van een demonstratie. Ervaringsdeskundigheid is onmisbaar om de digitale toegankelijkheid op de gemeentelijke agenda zetten.

Lees in de Toolkit Maak je gemeentewebsite toegankelijk hoe je aan de slag kan met dit thema. De toolkit bestaat uit de onderdelen 'Wat moet je weten', 'Wat kun je doen' en 'Wat heb je nodig'.

De toolkit is een initiatief van Ieder(in). De Oogvereniging, Stichting Accessibility en platform Voorall hebben geholpen bij de ontwikkeling en samenstelling.

Door: Nationale Zorggids