Normal_psychiater_ggz_psycholoog

VVD-Kamerlid Jacqueline van den Hil vroeg staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid deze week naar hoe het kan dat patiënten met langdurige depressies door een grote ggz-instelling worden uitgeschreven. Dit meldt de Tweede Kamer

Ggz-instelling PsyQ gaf psychologen en psychiaters opdracht om patiënten met langdurige depressies zo snel mogelijk uit te schrijven, om plaats te maken voor nieuwe patiënten. Deze omgang met patiënten is moreel onjuist, zegt Van Hil. Zij wil weten of het klopt dat de overkoepelende instellingen, Parnassia Groep, kampt met financiële problemen.

Inspectie

Een verschrikkelijk verhaal. Zo typeert Blokhuis de berichten over het uitschrijven van patiënten. Van een abrupte afbouw zou inmiddels geen sprake meer zijn. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft volgende week een “pittig gesprek” met de betrokken instelling. Blokhuis informeert de Kamer over de uitkomsten daarvan. De Parnassia Groep heeft inderdaad financiële problemen, maar de continuïteit van zorg komt daardoor niet in gevaar, verzekert de staatssecretaris.