Spuiten en Slikken-documentaire over onzekerheid bij mannen

Spuiten en Slikken komt met een nieuwe documentaire over mannelijke onzekerheden. In Mooi, Man onderzoekt presentator Stijn de Vries het mannelijk schoonheidsideaal en zijn eigen onzekerheden.

Volgens onderzoek van Spuiten en Slikken en 3Vraagt zijn ruim vier op de tien Nederlandse mannen onzeker over hun uiterlijk. Dat heeft vooral betrekking op hun lichaam (48 procent), geslachtsdeel (23 procent) en gezicht (22 procent). Een andere opmerkelijke uitkomst van het onderzoek is dat 58 procent van de ondervraagde mannen minstens één negatieve gedachte per week heeft over zijn uiterlijk, en 24 procent heeft dat dagelijks.

Bodybuilder

In de vierdelige documentaireserie spreekt De Vries onder meer een bodybuilder die anabolen gebruikt, doet hij een naaktshoot met iemand die actief is op OnlyFans en spreekt hij met een man die leed aan body dysmorphic disorder. Dat is een stoornis in de lichaamsbeleving, waardoor je jezelf anders ziet dan dat je er daadwerkelijk uitziet. De documentaire is vanaf dinsdag 2 augustus om 17.00 uur te zien op het YouTube-kanaal van Spuiten en Slikken.

Maagd

De 24-jarige De Vries maakte eerder de serie Jong Geleerd, Nooit Gedaan. Daarin vertelt de maker over zijn maagdelijkheid en onderzoekt hij het taboe rondom maagd zijn.

Lees ook dit artikel over body dysmorphic disorder 

Door: ANP