Normal_360875202488805334478804484200357954584576n

Deelnemers aan de sponsortochten HomeRide en HomeRun hebben dit weekend een recordopbrengst van ruim 1,1 miljoen euro bij elkaar gefietst en gerend. Ze legden respectievelijk 500 kilometer en 240 kilometer in 24 uur af om de afstand tussen zieke kinderen en hun ouders te verkleinen. Op het moment dat het laatste team over de finish kwam op zondagmiddag om 16.00 uur stond de tellen op € 1.097.000,-. De ervaring leert dat de opbrengst in de week na het event nog licht oploop. Dit meldt Ronals McDonald Kinderfonds.

Ruim twaalfhonderd amateurwielrenners en hardlopers gingen 24 uur lang tot het uiterste voor het goede doel: het Ronald McDonald Kinderfonds. “Een geweldig bedrag, dit overstijgt onze verwachtingen”, zegt Renate Westerlaken, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Tegenwind, verzuurde spieren, vechten tegen de slaap

Zowel de HomeRiders als de HomeRunners doorstonden de pittige beproeving dit weekend. Tegenwind, verzuurde spieren, vechten tegen de vermoeidheid in de nacht. Maar zij hielden de moed erin en gingen gestaag en vastberaden door. “Je weet waar je het voor doet. Het is zwaar, maar zeer de moeite waard”, zegt een deelnemer terwijl hij moe maar voldaan op een stoep bij de Utrechtse Dom zit. “Dit is zo’n mooi doel. Die ouders met die zieke kinderen, die hebben het pas zwaar.”

Alle HomeRunners en HomeRiders werden zaterdag om 14 uur op het Domplein in Utrecht weggeschoten. De lopers en fietsers legden hun route in hartvorm af. Onderweg werden de Ronald McDonald Huizen in Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam, Tilburg, Nijmegen en Utrecht aangedaan en een aantal speciaal voor hen ingerichte McCheerpoints van hoofdsponsor McDonald’s, om zondag weer op hetzelfde Domplein te finishen. De route van beide sponsortochten heeft de vorm van een hart want: Home is where the heart is. Die laatste zin was voelbaar: bij het in de armen vallen van familie en vrienden werd er menig traantje weggepinkt.

McDonald’s is de trotse en betrokken hoofdsponsor van HomeRide en HomeRun. Medewerkers van McDonald’s liepen en fietsten zelf ook mee. 

Door: Redactie Nationale Zorggids