Opkikker-actie voor gezinnen met ziek kind groot succes

Na het grote succes van gisteren, dinsdag 7 april, gaat Stichting Opkikker vandaag verder met hun hartverwarmende actie. Vrijwilligers rijden het hele land door om gezinnen met een ziek kind een steuntje in de rug te bieden in deze tijd. Dit meldt Stichting Opkikker.

Chronisch zieke kinderen en hun gezin hebben dag in dag uit te maken met angst en onzekerheden. In deze periode nóg meer, omdat het coronavirus voor hen bijvoorbeeld een extra risico vormt of behandelingen, onderzoeken of operaties door alle omstandigheden niet door kunnen gaan. Om die reden steken vrijwilligers deze dagen hun handen uit de mouwen om hen te laten weten dat ze er niet alleen voor staan. 
 

Alternatief voor de Opkikkerdag in coronatijd

Stichting Opkikker telt 3.000 ambassadeurs. Dit zijn kinderen die in het verleden een Opkikkerdag hebben beleefd omdat ze ziek zijn of een broer of zus hebben die ziek is. Deze ambassadeurs zetten zich op allerlei manieren in voor hun lotgenoten. Stichting Opkikker zet hen daarom ieder jaar in het zonnetje tijdens de Ambassadeursdagen, een grootschalig evenement waar ruim 6000 personen naartoe komen.
 
Dat de Ambassadeursdagen dit jaar niet door kunnen gaan, net als de vele andere evenementen van de stichting, is een groot gemis. Daarom bedacht Stichting Opkikker een alternatieve actie. Om deze actie tot een succes te maken zijn vele vrijwilligers op de been. Gedurende de hele actie is rekening gehouden met alle coronamaatregelen. Zo zitten de vrijwilligers alleen in de auto en gebruiken zij gedurende de hele dag desinfecterende middelen om de knuffels veilig en schoon op de plaats van bestemming te krijgen. Ook zal er te allen tijde een afstand van minimaal drie meter in acht worden genomen.
 

Reacties op Facebook

Via de e-mail en Facebook stromen honderden reacties van gezinnen binnen. Bekijk www.facebook.com/stichtingopkikker/ voor deze reacties.
 
Door: Nationale Zorggids