Gezinnen met een ziek kind beleven bijzondere Piratendag

Op zaterdag 27 augustus hebben 40 gezinnen met een ziek kind een bijzondere Piratendag mogen beleven, georganiseerd door Stichting Opkikker. Het doel van de dag was om deze gezinnen voor één dag hun zorgen te laten vergeten. Dagen die normaal gesproken in het teken staan van ziekenhuisbezoeken, vervelende behandelingen, angst en spannende uitslagen. De Piratendag was een lichtpuntje in een zware tijd. Dat meldt ANP Expert Support.

De voorpret begon al weken voor de Piratendag. Per flessenpost kwam de uitnodiging aan bij de gezinnen en uiteraard mochten ook de piratenpakken niet ontbreken voor deze piraten in spe. Alle honderd piraten verzamelden zich vervolgens op jachthaven Nieuwboer. Vanaf hier vertrokken ze met hun piratenschepen naar het enige echte pirateneiland: (schier)eiland Eemsdijk. Eenmaal aangekomen, werden ze opgewacht door Kapitein Dolle Dries. Samen gingen de gezinnen op zoek naar de verdwenen dukaten, werden hun piratenvaardigheden getest en zongen ze luidkeels piratenliederen. De dag werd afgesloten met een barbecue en uiteraard kregen alle piraten een waar piratendiploma. 

De stichting

Stichting Opkikker zet zich al 27 jaar in voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Dit doen zij door lichtpuntjes te verzorgen voor deze gezinnen, zodat wij weer de kracht vinden om door te gaan.

Door: Nationale Zorggids