Normal_rss_entry-210272

De Tweede Kamer wil staatssecretaris Menno Snel van Financiën nog voor het kerstreces spreken over de grotendeels zwartgelakte dossiers die gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire hebben ontvangen. Vrijwel de hele Kamer steunt het verzoek van SP-Kamerlid Renske Leijten om daarover volgende week een debat te voeren.

De fiscus zette de afgelopen jaren van honderden, mogelijk zelfs duizenden gezinnen ten onrechte de kinderopvangtoeslag stop. Veel ouders hebben nog altijd geen idee waarom juist zij van fraude werden beticht en grote bedragen terug moesten betalen. Sommige gedupeerden hoopten daar deze week door inzage in hun dossier duidelijkheid over te krijgen, maar veel informatie bleek onleesbaar te zijn gemaakt.

Verbijstering en irritatie 

De handelwijze van de fiscus wekte Kamerbreed verbijstering en irritatie. De coalitiepartijen blokkeerden evenwel een voorstel van de SP om Snel al deze week opnieuw aan de tand te voelen. De staatssecretaris moest vorige week in een debat al diep door het stof. Een deel van de oppositie zegde toen het vertrouwen in hem op.

Door: ANP