Normal_pexels-gustavo-fring-3984376

Een sportschool in Zoetermeer heeft een heel unieke doelgroep: alleen zwangere vrouwen en pas bevallen vrouwen mogen bij Zwanger met Yous sporten. Op 3 september opent de sportschool officieel de deuren. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

Eigenaresse Yousra Jaddour opent de sportschool voor vrouwen die zich minder op hun gemak voelen in een gewone sportschool. Ook vrouwen die iets langer geleden bevallen zijn, blijven er welkom. “Zij kunnen net zo lang blijven als zij zich prettig voelen in deze vibe met zwangere vrouwen en moeders.”

Gespecialiseerde sportschool 

Zoetermeer kent meer sportscholen speciaal voor vrouwen, maar er is nog geen die gespecialiseerd is in sporten tijdens en na de zwangerschap. Jaddour heeft hiervoor opleidingen gevolgd in Amerika en in Ierland. Haar eigen trainingsprogramma PowerMama wordt op negentig plekken in Nederland en België gegeven. Tijdens haar trainingen in Zwanger met Yous, doen vrouwen een- tot tweemaal krachttraining met bewegingen die moeders in het dagelijks leven maken.

Fitte vrouwen, fitte kinderen

Sporten helpt vrouwen om minder last te hebben van lage rugpijn en bekkenklachten, veel kwaaltjes die tijdens de zwangerschap aan komen zetten en erna blijven. Dit zorgt ervoor dat ze tijdens de bevalling niet alleen een betere conditie hebben, maar ook minder vaak pijnbestrijding of een keizersnede nodig hebben. Bovendien is het goed voor de hersenontwikkeling van de foetus en hebben baby’s van actieve moeders minder lichaamsvet, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek zegt de sportschooleigenaar.

Het plan is om op termijn ook samenwerkingen aan te gaan met onder meer draagdoekconsulenten en lactatiekundigen uit Zoetermeer. “Dit moet een plek worden waar zwangere vrouwen samenkomen om te sporten en workshops en cursussen volgen”, aldus Jaddour.

Door: Nationale Zorggids