Normal_radboudumc_neemt_nieuwe_nicu_voor_pasgeborenen_in_gebruik

Op 18 mei 2022 is de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) van het Radboudumc officieel in gebruik genomen. De pasgeboren baby’s die couveusezorg nodig hebben zijn deze week verhuisd. De nieuwe unit bestaat niet meer uit een zaal met meerdere baby’s bij elkaar, maar iedere baby heeft nu een eigen kamer. Dit is niet alleen voordelig voor het kindje dat daardoor minder prikkels ervaart, maar ook fijn voor ouders voor de benodigde privacy. Dit meldt het Radboudumc. 

Een NICU met eigen kamers voor iedere baby, maakt het risico op infecties kleiner. De nieuwe ruimtes zijn gescheiden van de gang door grote ramen. Moeders die borstvoeding geven of om een andere reden privacy willen, kunnen de ramen gemakkelijk blinderen.

Zorgtelefoons

De verpleegkundigen op de afdeling werken vanaf nu met zorgtelefoons, waarop ze volledig inzicht hebben in het bewakingsapparatuur van hun individuele patiënten. Gaat er een alarmsignaal op het bewakingsapparatuur af, dan gaat er ook een alarm op de telefoon af. Ouders die hun kindje op afstand willen volgen, kunnen gebruikmaken van de babywatch camera die boven de couveuse hangt.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky