OM eist 8 jaar cel voor doodslag op dochter van 4,5 maand

De rechtbank in Zwolle heeft een celstraf van 8 jaar geëist tegen een 37-jarige man die zijn 4,5 maanden oude dochter doodde. Toen de hulpdiensten op 12 december 2020 zijn huis binnenkwamen en hem vroegen of hij van de trap was gevallen, ontkende hij dat. Tijdens de rechtszaak herhaalde hij meerdere malen dat hij wél van de trap was gevallen. Dit meldt RTL Nieuws.

Beide ouders van het kindje belden op 12 december 2020 de hulpdiensten. Het meisje had last van ademhalingsproblemen en moest met spoed naar een ziekenhuis in Groningen. Ziekenhuispersoneel twijfelde over het ontstaan van het letsel. Op 13 december kwam de baby te overlijden.

Hogedrukspuit

Hoewel Peter W. zelf stelt dat hij destijds in paniek was en daarom niet wilde vertellen dat hij van de trap was gevallen, verklaart een buurman in De Krim het tegenovergestelde. Ook omstanders vonden de man verdacht rustig gezien de omstandigheden. Terwijl ambulancepersoneel binnen met het kindje bezig was, zou W. met een hogedrukspuit in de weer zijn geweest.

Zeldzaam letsel

Het hersenletsel van het meisje zou volgens een deskundige van het NFI geen gevolg kunnen zijn van en val van de trap. Een deel van de hersenen van het meisje was namelijk in het hoofd verschoven. Iets wat bijna nooit voorkomt. “Daar is heel veel kracht voor nodig en dit was een beperkte val.” De kans op toegebracht letsel is volgens de expert vijftig keer hoger dan een val van de trap. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft ook gesprekken tussen hem en zijn vrouw afgeluisterd en daar werd ook niet gesproken over een ongeluk. Volgens het OM is er geen andere mogelijkheid dan dat de vader letsel heeft toegebracht. Het NFI vond ook oud-hersenletsel dat twee weken eerder was veroorzaakt.

Op 25 april doet de rechtbank een uitspraak.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky