Logo_wereldkankerdag

Op zondag 4 februari 2018 is het Wereldkankerdag. Wereldwijd wordt stilgestaan bij het effect van kanker op de mens. Centraal staat bewustzijn, maar ook preventie, detectie en behandeling. Nederland kent tientallen organisaties die zich inzetten voor kankerpatiënten, hun naasten en onderzoek naar kanker. Diverse zorginstellingen openen zondag hun deuren voor iedereen die interesse heeft in zorg voor de patiënt. Dat meldt Wereldkankerdag.nl. 

Organisaties die onder meer meedoen met Wereldkankerdag zijn: de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties, KWF Kankerbestrijding, Netwerk Oncologische Zorg, V&VN en Kanker.nl. Ook besteden ziekenhuizen als het AMC, Vumc, St. Antonius Ziekenhuis, Zyderland, Radboudumc, UMC Utrecht, Erasmus MC en het Catharina Ziekenhuis aanstaande zondagaandacht aan Wereldkankerdag.

Er zijn op die dag benefietconcerten, bijeenkomsten, presentaties, exposities en coachgesprekken voor mensen met kanker, hun naasten en andere geïnteresseerden. Kijk voor meer informatie op www.wereldkankerdag.nl. 

Door: Redactie Nationale Zorggids