Logo_ronald_mcdonald_huis_logo

Het Ronald McDonaldhuis Friesland, in Leeuwarden, sluit vandaag de deuren. Er werd te weinig gebruikgemaakt van de mogelijkheid om daar te overnachten. Het huis stond naast het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL).

Ronald McDonaldhuizen zijn een logeeradres voor ouders, broertjes en zusjes van kinderen die in het ziekenhuis liggen. In Leeuwarden waren in totaal zeven kamers. Winferd Madlener, de voorzitter bestuur van Ronald McDonaldhuis Friesland zegt dat de bezetting daar de afgelopen vier jaar met de helft was teruggelopen. Hij noemt het "op individueel niveau jammer" voor mensen die er wel gebruik van maakten.

Het MCL heeft zelf, zij het beperkt, ook mogelijkheden voor ouders om bij hun kind te slapen. Ook bij de couveuseafdeling zijn in de loop van komende maand logeerkamers voor ouders klaar. Het MCL heeft ook vijf familiekamers.

Nederland telt nu nog twaalf Ronald McDonaldhuizen met deze functie. Er zijn ook in ons land ook drie vakantiehuizen van het Ronald McDonaldKinderfonds en veertien 'huiskamers' in verschillende ziekenhuizen.

Door: ANP