Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen daalt 5 procent in een dag

Nederlandse ziekenhuizen behandelen nog 573 coronapatiënten. Dat zijn 32 patiënten minder dan woensdag, een afname van ruim 5 procent in één dag. Een week geleden lagen nog bijna 800 patiënten met Covid-19 in de ziekenhuizen.

Op de intensive cares liggen nu 226 coronapatiënten, 13 minder dan een etmaal eerder, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De overige 347 patiënten liggen op verpleegafdelingen.

Het aantal nieuwe opnames van coronapatiënten blijft laag. Op de ic's waren het er het afgelopen etmaal slechts 5. Op verpleegafdelingen kwamen 32 mensen binnen die ziek zijn geworden door het virus, net zoveel als de dag ervoor.

De intensive cares behandelen momenteel 580 patiënten om andere redenen dan Covid-19. Doordat steeds minder coronapatiënten op de intensive cares liggen, komt er meer ruimte en personeel vrij voor het verlenen van andere zorg. Mensen die bepaalde zware operaties achter de rug hebben, worden daarna weleens een of twee dagen op een ic opgenomen.

Door: ANP