Geavanceerd Amsterdamse behandelcentrum voor diabetes vanaf september geopend

Amsterdam UMC en Diabeter openen vanaf september een gespecialiseerd behandelcentrum voor type 1 en erfelijke vormen van diabetes voor kinderen en volwassenen in het Slotervaart Gezondheidscentrum in Amsterdam. Het centrum krijgt de naam Diabeter Centrum Amsterdam. Dankzij deze samenwerking worden persoonlijke aandacht, geavanceerde behandelmethoden en wetenschappelijk onderzoek gecombineerd om een gezond leven met diabetes mogelijk te maken. Dit meldt Amsterdam UMC.

Het centrum zal zich richten op het leveren van de juiste zorg op de juiste plaats. Naast de reguliere consulten op locatie zullen zorgprofessionals de patiënten op afstand monitoren, begeleiden en behandelen, toegespitst op hun persoonlijke situatie. Mensen met de chronische aandoening diabetes mellitus zijn gebaat bij eigen regie en persoonsgerichte zorg. De zorgverlening van Diabeter Centrum Amsterdam zal daarbij naadloos aansluiten.
 
"Op basis van de bewezen impact op patiëntresultaten en efficiëntie is Diabeter een aantrekkelijke samenwerkingspartner voor Amsterdam UMC", zegt Erik Serné, internist-vasculaire geneeskunde/diabetologie bij Amsterdam UMC en medisch directeur van Diabeter Centrum Amsterdam. "Het Diabeter-zorgmodel versterkt de mogelijkheden voor onderzoek en gegevensverzameling om de gezondheid van mensen verder te verbeteren", vervolgt hij.
 
Diabeter Centrum Amsterdam is een expertisecentrum voor de regio. “Gezamenlijk kunnen we nog betere zorg bieden op een centrale plek voor kinderen en volwassenen. Door samen te werken kunnen wij leren van Amsterdam UMC en Amsterdam UMC leert van Diabeter”, zegt Peter van Delft, algemeen directeur Diabeter Centrum Amsterdam. “Zo stelt Diabeter data beschikbaar uit onze systemen voor wetenschappelijk onderzoek door Amsterdam UMC." Vanwege de centrale ligging en goede bereikbaarheid is gekozen voor een vestiging in het Slotervaart Gezondheidscentrum Amsterdam, voorheen het Slotervaart Ziekenhuis.

Feestelijke opening

Medio november organiseert Diabeter Centrum Amsterdam een speciale dag met zowel een inhoudelijke conferentie als een feestelijke openingsceremonie voor alle betrokkenen. Tijdens deze dag zal de toewijding aan hoogwaardige diabeteszorg centraal staan.
 
Door: Nationale Zorggids