Normal_dokter_arts

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen heeft een landelijke primeur door als eerste ziekenhuis een volledig vrouwelijk medisch stafbestuur aan te stellen. Dit houdt in dat het orgaan van artsen, die samen de medische staf vormen, uit allemaal vrouwen bestaat. In de raad van bestuur van het ziekenhuis zitten wel twee mannen. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

De medische staf bestaat uit vier dames; gynaecoloog Judith Blaauw, orthopedisch chirurg Nies Goelema, kinderarts Margot Boeve en de voorzitter is klinisch psycholoog Antoinette Hogenkamp. “Voor ons is er ook de uitdaging om de zorg zelf te ontwikkelen”, aldus Hogenkamp. “Met kortere lijnen zowel naar de patiënten als naar andere zorgverleners.”

Het ziekenhuis kent een aantal grote veranderingen, zoals de verhuizing naar een nieuwbouw in Scheemda. “Deze verhuizing is meer dan alleen een locatieverandering”, aldus voorzitter Antoinette Hogenkamp. “Als ziekenhuis moeten we ervoor zorgen dat we blijven innoveren, maar ook dat we verankerd blijven in de regio.”

Door: Redactie Nationale Zorggids