Normal_normal_justitie__rechtbank

Horrordokter Michael K. staat dinsdag voor een tweede keer in de rechtbank. Niet omdat hij opnieuw een rol speelde in een fataal sm-spel, maar omdat hij als zogenaamde psychiater valse recepten zou hebben uitgeschreven. Dit meldt de Telegraaf. 

De recepten die hij uitschreef, op naam van een collega, haalde hij zelf bij een apotheek op of hij schakelde anderen hiervoor in. Dit deed de arts vermoedelijk zes jaar lang, tot en met oktober 2016. Onduidelijk is of K. de medicijnen voor zichzelf gebruikte of aan anderen verstrekte.

In 2016 werd K. veroordeeld tot een celstraf van zes maanden voor dood door schuld, omdat in zijn bijzijn tijdens een sm-spel een man overleed. K. injecteerde het slachtoffer, dat ondersteboven hing, met een overdosis methamfetamine (crystal meth). Omdat niet duidelijk was of de overleden man zelf om die hoeveelheid had gevraagd, kon de rechtbank niet bewijzen of horrorarts K. roekeloos bezig was. Een jaar daarvoor overleed een andere man in diezelfde sm-kamer van K., echter is hij hier nooit voor aangeklaagd. Het overlijden van die man zou niet verdacht zijn geweest. 

Door: Nationale Zorggids