Normal_geld

Limburgse gehandicaptenzorginstelling Daelzicht moet voormalig bestuursvoorzitter Jan Valkenborgh een extra vertrekpremie van 85.000 euro betalen. Dit flinke bedrag komt bovenop de uitgaven in 2016 die leidden tot een miljoenenverlies, zo meldt RTL Z. 

Begin juni 2016 vertrok Valkenborgh, samen met mede-bestuurder Jenny Buijks. Hij kreeg tot het einde van het jaar uitbetaald, terwijl hij ‘ziek’ thuis zat. Met Daelzicht wist hij een afkooppremie van 185.000 euro af te spreken. Echter, daar wilde de zorginstelling later niets meer van weten, omdat hij tussen juni en december doorbetaald kreeg. Daelzicht stelde daarom voor om dat salaris van de afgesproken ontslagpremie af te trekken, waardoor hij uiteindelijk een bedrag van 48.000 euro op zijn rekening kreeg.

Valkenborgh zocht hierop via de juridische weg gerechtigdheid, maar in 2017 stelde de kantonrechter Daelzicht in het gelijk. Nu, in hoger beroep, heeft de voormalig bestuurder alsnog zijn gelijk weten te halen. Het gerechtshof is van mening dat de instelling zijn salaris niet had mogen verrekenen met zijn vertrekpremie. Ondanks dat hij mede verantwoordelijk is voor de grote problemen die destijds bij Daelzicht speelden, moet de organisatie hem nog 85.000 euro extra betalen. 

Door: Nationale Zorggids