Normal_geld__portemonnee__fraude

De boekhouder van het recent failliet verklaarde zorgbureau Actueel Zorg Twente is met de noorderzon vertrokken. Hij en de boekhouding van de organisatie zijn nergens te vinden, terwijl er een belastingschuld van van bijna 700.000 euro openstaat. Het onderzoek hiernaar kan niet verder, tot de cijfers terecht zijn. Dit meldt RTV Oost. 

Bij het zorgbureau werken zestien mensen die 45 cliënten bedienden. Zij ontvangen inmiddels elders zorg. De eigenaresse van de zaak is zakelijk en privé failliet verklaard en heeft een flinke schuld aan de belasting.

Er hebben meer schuldeisers aangeklopt, maar de Belastingdienst staat op de eerste plek om af te betalen. Echter moet de curator eerst één en ander onderzoeken, maar de benodigde boekhouddocumenten hiervoor ontbreken door de verdwenen boekhouder.

Boekhouder opsporen 

Overigens is het de eigenaresse van Actueel Zorg Twente die claimt dat de (externe) boekhouder er vandoor is gegaan. “Nee, er zou geen geld zijn verdwenen. Wat dan het belang is om de boekhouding mee te nemen? Dat zou ik graag horen”, reageert curator Eddy Kolkman die eerst zelf de boekhouder probeert op te sporen en anders de politie hiervoor inschakelt. 

Door: Nationale Zorggids