Nep-zorgverlener die stal van kwetsbare ouderen moet 12 maanden de cel in

Voor het beroven van dertien veelal dementerende ouderen, moet nep-zorgverlener Asmae T. 12 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk, de cel in. De 27-jarige vrouw had haar verzorgende IG-diploma vervalst zodat ze als zzp’er in de ouderenzorg kon werken. Zodoende kon ze cliënten duizenden euro’s afhandig maken en bankpassen en sieraden stelen. Volgens de rechtbank is de vrouw ‘uiterst gewetenloos’ aan de slag gegaan en heeft ze het vertrouwen gevoel van veiligheid van haar slachtoffers weggenomen. Dit meldt Omroep Gelderland.   

Twee weken geleden betuigde T. al huilend haar spijt, maar daar had de officier van justitie toen geen boodschap aan. “Hoe haal je het in je hoofd om te stelen van mensen die hulpbehoevend zijn?”, werd haar verweten. Het vonnis is even hoog als de eis van het OM: een celstraf van 12 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk. Ze hoeft dus nog maar 4 maanden uit te zitten. Ook heeft ze een proeftijd van 3 jaar opgelegd gekregen.

Imago van de zorg beschadigd

De rechtbank vindt dat de vrouw schade heeft aangebracht aan het imago van de zorg. Bewoners in verzorgingshuizen hebben betrouwbare en bevoegde zorgverleners nodig die hen kunnen helpen. Maar helaas neemt het aantal criminele zzp’ers in de zorg de afgelopen jaren toe.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky