Logo_vgz_zorgverzekering

Mensen die verzekerd zijn bij VGZ, kunnen voortaan ook op zaterdag terecht op de voor maag-darm-leverpoli (MDL) van ziekenhuis Bernhoven. De wachttijd voor dit specialisme kan in dit ziekenhuis in Uden oplopen tot 41 weken, waardoor de zorgverzekeraar tot actie overging. Het openen van de MDL-poli op enkele zaterdag kan er voor zorgen dat patiënten veel sneller geholpen worden. Dit meldt Skipr.

De wachttijd van 41 weken is bijzonder lang. Volgens de treeknorm, die vaststelt hoe snel een patiënt professionele hulp moet krijgen, moet dit binnen 28 dagen. Het aantal patiënten dat wacht op zorg, groeit steeds verder. Door de actie van VGZ kunnen hun klanten van andere ziekenhuizen wellicht ook sneller geholpen worden in ziekenhuis Bernhoven.

Meer coloscopies

VGZ heeft niet alleen de openingstijden van de poli veranderd. Ook zullen er dit jaar meer gastroscopies en coloscopies uitgevoerd kunnen worden. De capaciteit hiervan is vergroot, waardoor ook de wachttijd hiervoor kan zakken.

Een afspraak plannen op de MDL-poli in ziekenhuis Bernhoven in Uden is alleen mogelijk voor klanten van zorgverzekeraar VGZ.

Door: Nationale Zorggids